Vienā no atvaļinājumiem mēs ar ģimeni devāmies ceļojumā uz Armēniju. Atpūta bija vienkārši lieliska, un dabas skaistums tur ir neticams – vārdiem to pat nevar aprakstīt.
Pirms došanās mājup nolēmām apmeklēt vietējo tirgu. Es biju pārsteigta par lauru lapu pārpilnību. Pienāca vietējā tirgotāja, kas dalījās ar vairākiem interesantiem padomiem, kā lauru lapas var izmantot ne tikai ēdiena gatavošanā.
Cīņa ar zivju smaku
Kad cepam zivis, tās smarža izplatās pa visu māju. Pat ar atvērtiem logiem un ieslēgtu tvaika nosūcēju, smaka var saglabāties ilgstoši. Lai atbrīvotos no tās, aizdedz lauru lapu. Tā gruzdēs un piepildīs telpu ar lauru koka aromātu. Vienkārši aizdedz lauru lapu un atstāj to virtuvē uz 10 minūtēm.
Lasi arī: Vecmāmiņas paņēmiens, kas patiešām darbojas – visefektīvākais līdzeklis pret pelējumu uz logiem
Odu un mušu atbaidīšana
Vasaras vakarā odi un mušas ir īpaši kaitinoši. Lai tos aizgaiņātu, novieto lauru lapu pie logiem, ventilācijas atverēm vai balkona durvīm. Asais lauru aromāts atbaidīs kukaiņus. Vari izmantot arī lauru ēteriskās eļļas, noslaukot ar tām logu vērtnes un durvju ailes.
Putraimu aizsardzība pret pārtikas kodēm
Daudzi cilvēki saskaras pārtikas kožu problēmu putraimos. Lai novērstu šo kukaiņu iekļūšanu putraimu vai miltu paciņās, ievieto tajās lauru lapu. Pārtikas kodes nespēj paciest lauru smaržu, un tavi putraimi paliks neskarti.
Tomēr labākie padomi vēl tikai sekos!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- “Jāpiešuj” laime, veiksme un labklājība: kas jāizdara 10. novembrī – senču ticējumi
- 9 populāras suņu šķirnes, kas neprot palikt vieni paši mājās un slikti panes atšķirtību no saimnieka
- 9 lietas, ko daudzi aizmirst izdarīt pirms pirmajām salnām — pārbaudiet, vai neko neesat palaiduši garām
- Par ieradumu, kas joprojām raksturīgs daudzām Latvijas mājsaimniecībām – var draudēt sods līdz 1000 eiro
- ”Vajadzētu Latvijā likumu, ka kapos nedrīkst stādīt šos krūmus un puķes”: cilvēki kapos dara dīvainas lietas
- Ilva aizbrauca atpūsties uz Ēģipti un viesnīcas šefpavārs atklāj, ko viņi dara ar ēdienu, kas paliek pāri no bufetes restorāniem







